DELA

Återvinningskonst ställs ut på Föglö

Tvättäkta återvinning kallar Hannele Ögård-Forsman den utställning med återanvänt material som hon visar i biblioteket på Föglö. Utställning har förlängts och visas även under januari.
– Namnet på utställningen kommer från min grundidé att ta tillvara små saker som bara ligger i lådorna år efter år, trasiga halsband, sytillbehör, udda skruvar, muttrar, brickor och annat jox som ligger i garagets bra-att-ha-låda, säger Hannele Ögård-Forsman.


Naturfärgat
Fyra av tavlorna, den som gett namnet åt utställningen samt ”Storleken har ingen betydelse” ”Märkeshysteri” och ”Allting har en baksida”, är sydda på gamla naturfärgade linnetabletter.
– Lapparna som jag har sytt på dem är klippta märkes- och storlekslappar från gamla kasserade kläder som jag i tiderna klippt till mattrasor. I de övriga tavlorna har jag använt linne i olika färger samt sytt fast föremålen på små filtlappar innan jag fäst dom vid bottentyget.


Damer i hatt
I en glasmonter finns små tavlor med damer i olika hattar ”Hattparaden” i akryl.
– Akryl är en ny teknik för mig. Kartongen jag målat på är restbitar av den kartong jag använt som baksideskartong bakom de andra tavlorna – återigen återvinning, säger Hannele Ögård-Forsman. (jk)