DELA

Arvet, en pjäs om girighet och relationer

En bondgård. Två bröder. Ett testamente. Det är upplagt för konflikter när Teater Alandica på fredag har premiär för pjäsen Arvet efter Erik August.
Arvet utspelar sig på en åländsk bondgård. Ägaren Erik August har nyligen avlidit. Under gårdagens pressvisning i Alandicas Teatersal spelade teaterensemblen upp den första av de två akterna.
Erik Augusts sonsöner med fruar samlas på gården efter begravningskaffet. Henrik (Tomas Lundberg) är en besutten finansman som bor i Stockholm. Han yngre bror Arvid (Jonas Danielsson) är den som bott kvar på gården, den som skött om djuren och brukat dess jord.
Mycket vill ha mer – det är den rike Henrik som är mest nyfiken på arvet. Det dröjer inte länge förrän han står med näsan i byrålådorna i sin jakt på föremål av värde, något som upprör Arvids hustru Sofia (Eva Ekström-Andersen). Arvid bryr sig mindre om arvet, han är upptagen med att sörja sin förlorade fadersgestalt.
Att Henriks fru Astrid (Katarina Gäddnäs) har ett gott öga till sin svåger står snart klart. Frågan är om känslorna är besvarade. Medverkar gör också Mathias Boijer som grannpojken Daniel.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Kullman


Fotnot: Nyan publicerade ett stort reportage från repetitionerna tisdagen den 11 januari.