DELA

Andersudde förvandlas till Las Vegas

På fredag är det dags för den första av två konserter på Andersudde under rubriken Viva Las Vegas.
Nu repeterar ensemblen bakom Röster för Östersjön för fullt ute på Andersudde.
– Den här veckan ska allt falla på plats, säger regissören Pernilla Skifs.
I år är det fjärde gången Röster för Östersjön presenteras på Andersudde. Och istället för klassisk musik är det gamla goda hits av Elvis, Supremes och Tom Jones som gäller. Allt uppbackat av ett ordentligt storband.
Nytt för i år är att Hotell Arkipelag är den officiella arrangören. Men Östersjöfonden är garanterad en summa på 25.000 euro, oavsett hur arrangemanget går ekonomiskt i slutändan, säger Anders Wiklöf.
– Det är för att Östersjöfonden inte ska behöva ta någon ekonomisk risk, säger Edgar Öhberg som är verksamhetsledare på Östersjöfonden.
– I princip tar jag risken istället, säger Anders Wiklöf.


Stort intresse
Enligt Edgar Öhberg har det varit stort intresse för årets arrangemang. Dessutom kommer det kring 200 besökare från Finland. Men han betonar att det fortfarande finns biljetter kvar till de två kvällarna.
– Vi tar in 1800 personer som mest. I fjol var det över 2000 personer här, men det blev för mycket med tanke på köer och bussar, säger Lotta Wickström-Johansson som är evenemangets projektledare.
I går kom regissören Pernilla Skifs till Åland. Under sommaren har hon repeterat med solister och dansare i Stockholm men nu väntar repetitioner på plats på Andersudde.
– Vi repar hela dagarna, sedan jobbar vi med ljussättning på kvällar och nätter, säger Pernilla Skifs och lägger till arbetet med att bygga scenen i tennisarenan.


Elvis-medley
Efter en titt i programmet kan man konstatera att det blir en blandad show med låtar som de flesta kan känna igen. De drygt 30 personerna som står på scenen bjuder bland annat på ett Elvis-medley och låtar som Liza Minnellis ”New York, New York”, Tom Jones ”Delilah”, Frank Sinatras ”My Way”, men också modernare poplåtar som Oasis ”Wonderwall” och Celine Dions ”My Heart Will Go On”.
Solister på scen är Johnny Ahlström, Björn Blomqvist, Leonarde Brändström, Mikael Fagerholm, Minna-Lisa Ferna, Johanna Grüssner, Therese Karlsson, Annika Sjölund och Frida Österberg.

John Granlund

john.granlund@nyan.ax