DELA

Alma-gruppen ordnar julmarknad på Sottunga

Alma-gruppen på Sottunga, som i somras förvandlade Ålandsbankens tomma kontor till hantverksbod och café, fortsätter att verka.
Det blir nya aktiviteter till sommaren 2013 och nu närmast planerar man för en julmarknad med julbord på Sunnanberg till lillajul.
När Ålandsbanken stängde sitt kontor på Sottunga försvann en viktig service- och samlingspunkt i den lilla kommunen.
Men tomrummet fylldes med aktivitet när en grupp hantverkare och konstutövare bosatta på Sottunga, eller med anknytning till kommunen, startade Alma-gruppen. Man förvandlade banklokalen till ett galleri med ett litet café. Verksamheten blev uppskattad både av bofasta och av cykel- och andra turister.
Hantverkargruppens namn anspelar på Alma Pettersson som var farmor till en av medlemmarna, Britta Gustafsson.


Marknad och julbord
Nu under hösten har hantverkarna var och en på sitt håll arbetat med saker för den julmarknad som skall hållas på Sunnanberg lördagen den 1 december med start kl. 13. Det blir försäljning av olika typer av hantverksprodukter, bland annat julpynt och dörrkransar, samt matvaror som bröd och lådor av olika slag. Loppisförsäljning utlovas också.
Dessutom dukar man upp ett julbord och matserveringen inleds cirka 14.30.
För att kunna beräkna matåtgången hoppas man att de som vill äta skall anmäla om detta senast den 24 november. Man kan ringa på 0457-523 82 30 eller 040-842 37 47. Samtidigt kan man också meddela om man behöver skjuts.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!

Jan Kronholm