DELA

Åländsk sommaridyll i akvarell

Fågelliv och åländsk skärgård präglar ny utställning på Galleri Rita i Önningeby.
– Jag har alltid gillat naturen. Man skulle kunna kalla den speglingar och ljus i Nåtö skärgård, säger konstnären Ingmar Ericson om sin utställning.
Ericsons tavlor har tidigare synts på utställningar runt om i Sverige men det är första gången tavlorna visas i åländsk miljö.
– Jag har varit mycket på Åland och många motiv är inspirerade av den åländska skärgårdsmiljön så det känns väldigt roligt att Kjell Ekström ordnat så jag kan ha min utställning här. Sen så känns det extra spännande att ställa ut just på Åland. Mina målningar är väldigt verklighetstrogna så det ska bli intressant att se vilken respons utställningen får. Ålänningarna vet ju hur mina motiv ser ut i verkligheten, säger Ericson.
Utställningen har vernissage på lördag klockan 13-17 och i samband med Kvinnfolks spelmasstämma i och vid Önningebymuseet.
– Det känns väldigt kul att vernissagen är satt just till den dagen. Jag spelar själv folkmusik och har många vänner och bekanta som kommer vara här på spelmansstämman. Det finns planer på att bära hit en tramporgel också så med lite tur så kommer man kunna få höra på lite musik i anslutning till vernissagen, säger Ingmar Ericson.
Utställningen har öppet 11-16 dagligen till och med den 31 augusti.
Läs mer i papperstidningen!

Julia Johansson