DELA

Åländsk filmpremiär på fredag kväll

– Lite lagom nervöst är det. Men det skall bli jätteroligt, säger regissören Simon Jansson.
På fredag kväll Kl. 19 är det urpremiär på ”Fåglarna tittar på oss” i Alandicas auditorium. (På bilden filmteamets styrgrupp med, från vänster: Malin Nyholm, Simon Holmström, Joel Bergman och Simon Jansson.)

Nyan kunde i juli berätta om inspelningarna som skedde i Norrböle i Mariehamn under en intensiv vecka. Nu är filmen klippt och klar för visning.
”Fåglarna tittar på oss” är en film av åländska SX2 Productions med två Simon, Simon Jansson (regi) och Simon Holmström (foto). I styrgruppen ingår också Joel Bergman och Malin Henriksson. Desiree Nordlund i Göteborg har skrivit filmens manus. Mia Hanström från ABF Åland har anlitats som konsult av filmteamet.
Simon Jansson beskriver filmen som en film av ungdomar för ungdomar. Ett tjugotal unga, till största delen i högstadieåldern, medverkar.

Filmvisningen är en del av fiolmklubben Chaplins höstpremiär. Kvällen andra film är Stefan Jarls ”Underkastelsen”, en film om hur kemikalierna hotar människan. Den visar Chaplin i samarbete med Ålands marthadistrikt.

Läs mera om filmerna i dagens, torsdagens, Nyan.


Jan Kronholm

jan.kronholm@nyan.ax