DELA

Ålands första Vokalist Deluxe

Vokalist Deluxe fyller bio Savoy i kväll lördag.
På scen står elva deltagare som tävlar om chansen att spela in en låt.
Enligt ett pressmeddelande från Ålands ungdomsförbund är det dags för finalen efter vårens inslag av Vokalisten. Vokalist Delux går av stapeln på bio Savoy på lördag klockan 18 och då har elva ungdomar chansen att vinna äran att få spela in en låt.
Ålands Ungdomsförbund beskriver lördagens show som ”mix av Melodifestivalen och Idol”. Publiken bjuds på musik, bakgrundsdansare och en fantastisk stämning.
Deltagarna i Vokalist Deluxe är Charlotta Johansson, Liridona Cimili, Felicia Jansson, duon Nelly Enlund och Maja Hallbäck, Kenny Smulter, Anni Gustafsson, Sofie Eriksson, Alice Stenberg, Ellen Smulter och Smilla Påvall.
Juryn består av artisten Ramona Nordberg, låtskrivaren och kompositören Jonas Gladnikoff och artisten och låtskrivaren Ida LaFontaine.
LaFontaine är Vokalist Deluxes gästartist. Tre år sedan deltog LaFontaine i lilla Melodifestivalen. I fjol släppte hon singeln ”Yolo” och i år har hon varit aktuell med låten ”Anthem”. Lafontaine har bland annat samarbetat med de svenska popartisterna Danny Saucedo och Måns Zelmerlöv.
Vokalist Deluxe arrangeras i samarbete med Ålands ungdomsförbunds medlemsföreningar.

Adrian Grönqvist