DELA

Åbo Svenska Teater med fars till Åland

En sanslöst rolig teaterupplevelse utlovas när Åbo Svenska Teater kommer till Åland kommande vecka.
Skärgården, landsbygden och staden får sig alla en dos skratt då teatersällskapet gör fem föreställningar på olika platser.
Den 1-5 april turnerar Åbo Svenska Teater på Åland med farskomedin ”Ni betalar inte! Vi betalar inte!”.
Först ut är Brändöhallen i Brändö den 1 april klockan 19, och därefter fortsätter turnén till Alandica i Mariehamn där två föreställningar ges den 2 och 3 april klockan 19, och till Solbacka i Saltvik med en föreställning den 4 april klockan 19. Sist ut är Kökars skola den 5 april klockan 18.
”Ni betalar inte! Vi betalar inte!” är skriven av 1997 års nobelpristagare i litteratur, Dario Fo, som även kallats för Italiens roligaste man.
Farsen handlar om vännerna Antonia och Margherita, som fått nog av att priserna på mat, el och annat nödvändigt bara stiger utan att någon gör något åt det. De bestämmer sig helt enkelt för att sluta betala för maten, och trasslas in i ett nät av lögner och nyfikna makar och tjänstemän.
Pjäsen hade urpremiär redan 1974, men de ämnen som behandlas är minst lika aktuella idag som då. Innehållet har dock uppdaterats en aning för att roa dagens publik.
Kimmo Kahra är regissör och för scenografi samt dräkter står Peter Ahlqvist. Ahlqvist syns också på scen tillsammans med Lasse Fagerström, Jonna Nyman, Monica Nyman, Bror Österlund och Keijo Järvinen.

Maria Snellman (praktikant)