DELA

Mess måndag

Handsåg på byggis: 28.90 euro. Samma handsåg i Sverige 179 kr – frakten? 0457.

Tack för tipset om mjölkkannan, den var vår. Vet du var den andra finns? Hälsn. Micke från Lemlands Norra Älgjaktlag.

KEBAB, jättefint messat av dig, jag håller fullständigt med dig. Jag går under inga omständigheter ens dit och äter än mindre skulle jag vilja jobba där. KEBAB 2.

Kiki, såg du någon sex-bent ko i Estland? En sådan är målad på Galaxys babordssida.0457.

Jag undrar om man kan få billigare tandvård när sambon jobbar som tandsköterska. 040.

Bra skrivet om damernas klädsel på volley turneringen Nina! Tänk att vi inte nått längre ännuheller. Så fort killarna är lika lättklädda ska jag åxå gå o titta. 040.

Andre vice talman samt partiledare för OB hoppas att ungdomarna dansar på borden och tar tillfället i akt och röjer loss i nya nattklubben. Hur kan en person i denna ställning uttala sig på detta sätt? Vad sänder det för signaler till ungdomen? Detta bevisar bara att politikerna vill förvandla stan till ett supar- och festarställe. OB röstar man absolut inte på i valet. Nej tack till ungdomsfylla. 0457.

Bra Nina Fellman håller fullständigt med dig. ”Nette”

Håller helt med Nina Fellman angående kvinnors/mäns klädsel i beachvolley. Förlegad sexism. En sport som profilerar sig på detta sätt känns skämmig. Inget jag eller mina kvinnliga vänner kommer att gå och se på. 040.

Dom som inte vågar sitta på Självstyrelsegården kan gå hem och lägga sig! Det finns gott om ålänningar som är villiga att sitta där och med öppna dörrar möta varje besökare och skattebetalare! 040.

Så Breivik vann, och över vår egen Självstyrelsegård? Tragiskt! I Norge var man vettigare, ”vi skall hedra de drabbade genom MER öppenhet och MER demokrati, inte mindre för då har han ju vunnit”, säger man. Politi konstaterade att inte ens Stasi i bevakade DDR kunde ha förhindrat detta, en förstagångsförbrytare! Byggnadsbyrån här vet bättre? Det går lätt med 8,5 miljoner euro att också förlora närheten till tjänstemän och demokrati! Bevara istället den åländska öppenheten! 040.

Jag håller med Nina Fellman, när tjejerna och killarna har likvärdiga kläder så ska jag också börja intressera mig för Paffens beachvolley! Före det säger jag tummen ner! 0457.

Tycker inte att Silja är mycket bättre än Viking. Större båtar, men Vikings är nog så fräscha, mysiga och förmånliga. 040.

Var får man i Mariehamn EU-godkända parkeringsbrickor? 040.

Snälla Patrik och Tina. Vår son kan inte se på 3D-filmer på grund av synfel. Snälla, snälla visa filmerna i vanligt format. Även i framtiden. Monica.

Att bygga om självstyrelsegården finns det pengar till, men inte finlandskabeln. Varför behöver säkerheten uppgraderas? Allt är ju tack vare händelserna i Norge, då kan man utnyttja situationen för egen bekvämlighet. Diktatur,ja tack. 040.

Vem har hittat på att sopbilen kommer och tömmer behållare 23.40 i ett villakvarter den 11.8? 040.

Till ”Besviken Mariehamnare”: Stort tack för de goda skratten din insändare gav. 0457.

Tänkte tipsa om gruppen ”hästhändelser på Åland”. Snabbt växande grupp för alla hästintresserade. anonym.

Till ”Besviken Mariehamnare” du måste ju vara uppfödd på bittermandel så trist, bitter och ursur du verkar vara! LE en smula! 0457.

Ja vill man inte att Mariehamn som stad ska leva, även om det är evenemang, affärer, krogar, bio, Rockoff med mera, så flytta säger jag – långt bort! 0457.

Mycket bra att ge parkeringsböter vid användning av fel p-skiva. Det är faktiskt ens skyldighet att se till att skaffa en skiva som är godkänd och gäller här. Eftersom det gäller för alla ålänningar så gäller det för alla andra också. P-skiva.

Messet angående stadens centrum var mycket bra. Och ni som jämför Mariehamn med Visby, vad tänker ni med, baken? Det är väl inte meningen att Mariehamn skall bli någon kopia av Visby. Mera bedrövligt. 0457.

Bra gjort av Ålandstidningen att ta in messet 11/8. Sanningen har segrat, demokrati är ordet. 0457.

Min åsikt är att vi inte ska krångla tilld et för utländska turister med p-brickor och annat. Alla kommer hit med färja, så varför kan inte p-vakterna komma till hamnen och informera. Och rederierna kan dela ut p-brickorna i tax-free. Det skulle vara det enklaste. 0457.

Har följt med lite om tvisten i järnålderns problem i Saltvik men inte så insatt, men bra replik av G. Dahl bemöter Mörn. Mvh. Järnåldern som respekt.

Svartvit Nokia mobil hittad på grusvägen bakom Doppingvägen i torsdags. Finns hos polisen! 040.

Gud vad Rosella har blivit dyrt! Man åker heller eckerön, billigare mat är det också!! 0457.

Ja du Getterna har man en sjukhustid bokad är det bara att ge sig av i tid så man hinner o kommer fram i tid de får vi andra göra var fan vi än bor på Åland, inte konstigt att skärgårdstrafiken kostar pengar, stig upp i tid så hinner du, sjukhuskön är lång även för oss icke libera föglöbor. 0457.

Vad är meningen? Allt som kunde ha varit trevligt dränks i dunket från det så kallade Mariehamnskalaset. Ska det här kallas kulturnatt? Besviken.

Under kulturnatten betyder inte det ”affärerna har öppet längre?” 1 affär på hela torget har öppet. I Sittkoffs 1 resturang och 1 affär, aldrig mera kulturnatten, det är ett som är säkert. Och underhållning borde ha haft hela sommarn men icke heller. Mariehamnare.

Fråga till Jonas W. Är det lagtingskandidat Igge Holmberg som är längst ner till höger på Veckans Wilen? Och borde inte han vara till vänster? Undrar R U.

Hoppas alla kommer ihåg att rösta rött i höst. 0457.

Snart val och samma trötta ansikten..var är dom nya och framtidens makthavare? 050.

Hur sku de va om Kino sku skaffa ultra violetta stämplar istället för megastora stämplar som förstör kläder? 040.

Hej var var Red Beans Jazz Band under festen i Marriehamn. Fan.

Tack till dig blonda snygga hamnvärd som hjälpte mig då jag skulle resa med Rosella. Den vältränade killen i linne.

Nu ær det søndag 14 augusti och jag har inte fått tidningen från torsdagen den 11 så hær i Danmark får jag betala før en vecka gamla tidningar! HE KPH DK.
– Det är väldigt beklagligt. Messet är vidarebefordrat till prenumerationsavdelningen. Red.

Ni 3 i den mörkblå registrerade båten, hämta era sopor som ni dumpade i Bonäsfjärden lörd den 13! Git Forsell.

Bra skrivet Nina om damernas klädsel i beachvolleyturneringen! 10 poäng! 0457.