DELA

Hur förklarar du ett motor-intresse?

Du brinner för någonting i formad plåt, gjutna kolvar och motorblock. Någonting för ögat, rost eller lackad färg, vackra linjer, former och design.
Ett rakare 1930-tal , ett bulligare 1940-tal, maximal design 1950-tal, ett plattare 1960-tal, olika smak, olika ljud. Ett välbehagligt sidventil-V8-ljud eller ett flera tusen hästkrafter stort big block-ljud för enbart dragracing. Rysningar går från hårbotten till huden under tånaglarna när en 5 sekunders bil drar iväg på 402,33 meter.
Dofter av nitro, inrökt raggarbil med doftgran eller bakaxel-olja…allt har sin charm… sin lukt eller doft.

En inre känsla….den här bilen gillar jag , den har det ”rätta”. En annan bil kan var hur bra som helst men den saknar det ”rätta” för den inre själens känsla, för att du ska vilja sätta dina oljiga naglar i den eller köpa den.
Någon frågade om det är någonting religöst med det där ni håller på med…gamla bilar och sånt. Ja, är det någonting du tror på så kan det vara högre makter inblandade. Dyrka sidventil V8 åtta, smal block eller big block?

För mej handlar det om att njuta av det jag håller på med, att hitta dom rätta delarna, dom rätta stunderna, ta vara på ögonblicken.
Själv tror jag att hot rod-intresset bara kommer att öka här i våra trakter och den egna skaparglädjen att växa.
En sak till som behövs, envishet, för att ge resultat i renoveringen och vad du än håller på med som kräver det där lilla extra för att komma framåt.
Våga, våga bygga, våga satsa på det du tror på i livet.
Hur ser dit liv ut om tio år, om ett år? Delmål i livet.
Ja, motorn är renoverad. En del renoverar en bil på tio månader andra på tio år.

Jag har svårt att ta bort blicken när jag ser en B-Ford, så vackra linjer i allt. Förut var det A-Ford och 60 Imperial. Före det 60 El Camino…ögat mognar, nya linjer upptäcks. Vad är det egentligen jag brinner för mest och just nu?
Skruvandet, ge händerna rörelse, skruva bort delen, sätta tillbaka den igen, funderande…ska den vara målad eller förzinkad. Hur vill jag egentligen ha den? Jag vill bara att det ska bli bättre än förut så att jag gillar det, det är ju jag som ska njuta av skönheten nu och senare.
Vill någon annan vill ha just en sådan vindruta, däck eller sådan lack på bilen så är det den personens val, men min ska se ut just så här, just nu.

En del har för mycket spärrar och hinder som hindrar skaparkonsten.
Såg en VW som var lägre än en meter på hot rod reunion och den gick att köra! Där flödar det av jag kan… underbart!
Med bara en t-shirt du bär så uttrycker/förmedlar du någonting. Någonting du tycker om, någonting du brinner för, ett klubbnamn, support, bensinmärke, reklam eller vad som helst. Tatueringar säger vad du stod för förut eller just nu….någonting du gillar och är stolt över.

Vad gör du på sommaren för att ladda batterierna? Så att vintern går lättare.
Åker på bilträffar, tar fotografier och filmar? Någonting att titta på och minnas när vitt kallt fruset vatten pulver ligger tätt på trappan och kyler ner fingret när du petar i det.
Vad njuter just du av som kan ge dej lite extra energi i garaget för vintern?
Jag älskar 25 grader Celsius, sol, värme , rock-a-billy-musik, barfota, brun hud, ljummen vattenflaska och nercabbat. Det ger mej otroligt med energi.
Ja, sommarn är som en batteriladdare. Ljusa kvällar/nätter och mindre sömn men ändå mer energi.

Elly är ett vackert namn, Ellyrodz… javisst jag har det! Jag hör vågorna komma söderifrån, vinden är varm, sjögräs mellan tårna från senaste saltvatten-doppet. Vi lever i paradiset! Ta vara på stunderna!