DELA

Annika Lantz

Medierna är lite konstiga. Inte alla medier förstås; och medierna är heller inte konstiga hela tiden, men de är det ju ofta. Alltför ofta. Det tänkte jag på i söndags då jag läste en löpsedel (okänd tidning förstås) i Svearikets huvudstad. Huvudrubrikerna var som följer: Så har vi sex med våra ex. Clabbe slutar i Idol-juryn. Och något om någon snubbe som vunnit några miljoner på lotto.
Jaha, tänkte jag, är det detta jag vill bli informerad om i världen i dag? Tydligen är det det. Tydligen har någon i alla fall tänkt att det är det; eller skulle kunna vara det. Men ärligt talat vet jag inte riktigt om jag håller med här. Jag är inte intresserad av hur vi har sex med våra ex. Eller lotto. Eller Clabbe. Han är inte min favorit ändå så.

Jag har några stjärnor jag gillar. Jag diggar Elisabeth Höglund. Kanske är det håret, jag vet inte, kanske något annat. Jag diggar en på SVT:s nyheter som jag inte vet vad heter, men varje gång hon är med känns nyheterna mycket mer vettiga än annars. Jag vet inte om det är hon eller något annat det beror på, men jag tror stenhårt som jag gör såklart.
Jo. Jag diggar Nya Åland. =)) =) =)) Och så är jag svag för Annika Lantz. Jag är mycket svag för Annika Lantz. Trots att hon mycket väl skulle kunna prata om Clabbe i Idol-juryn, och att jag ibland måste stänga av radion när hon pratar för att hon pratar så gudomligt snabbt, men jag tycker hon gör saker, på något sätt, med stil. Hon pratar med stil.

Jag kan vara aningen partisk. Hon har gått samma skola som jag, haft samma lärare som jag, och skolan och lärarna råkar vara sådana jag tycker mycket om, men jag tror också att man, om man gör som Annika Lantz – går folkhögskola – har bra potential att utveckla sin egen stil och tänkande, och sånt tycker jag om och tycker är bra, och ja whatever.
Har ni hört hur det står till med Annika Lantz nuförtiden? Har ni som jag gillat att höra henne i Morgonpasset i p3 och nu litegrann undrat vart hon tagit vägen? För hon försvann ju från p3. Ungdomarnas radiokanal, där man tydligen inte kan tro att de såkallade ungdomarna då kan lyssna på någon som är några år äldre, för det kan ju inte gå för sig. Hon blev för gammal. Och kickad rakt av. No more Annika Lantz i p3.
Nej, kickad blev hon inte; hon blev förflyttad. Till p1. Pensionärernas p1. Tydligen. För nu har Annika Lantz nämligen fått klagomål. Ganska många. Lantz i p1 är för flamsigt, för tramsigt för ytligt, och hon pratar alldeles för snabbt. Du är inte din ålder Annika! Du ska bli långsam och sävlig nu, hallå, nu är det p1, ungdomens tid är förbi! Och snart måste väl Annika starta en egen radiokanal för att hon inte passar in någonstans. Eller? Ibland är medierna lite konstiga.