DELA

Ypperligt förslag av Moderaterna i Mariehamn

Enligt en artikel i torsdagens Ålandstidningen föreslår i en motion Moderaterna i Mariehamn att delar av gågatan ska glasas in. Heureka, det är ett ypperligt förslag! Undrar var Moderaterna fått den eminenta idén ifrån?

På så sätt får man ju en naturlig mötesplats i centrum, oberoende årstid och väder. Glasarkaden kan till exempel ge plats för ett salutorg för närproducerade produkter, butiker, restauranger och kaféer, precis som Mariehamns Framtid föreslår i en artikel i Ålandstidningen den 2 maj 2019.

Men varför gå över ån efter vatten då kreativa, närproducerade politiska förslag finns runt hörnet, kanske Moderaterna tänker?

Stöder partiet även ett ökat våningsantal längs Torggatan för att åstadkomma fler bostäder i stadens absoluta centrum finns alla förutsättningar för ett gott samarbete nu och efter höstens val.

Den inglasade delen av gågatan ska utgöra en del i ett projekt att göra Mariehamn mer attraktivt, där man även kan belysa Esplanaden under den mörka årstiden och göra Västerhamn mer välkomnande genom att sätta upp porträtt på kända ålänningar i färjeterminalen.

Det sistnämnda förslaget med kändisar som välkomnar besökare till sin huvudstad är ju ett erkänt lyckat koncept från andra ”metropoler”.

Nu hoppas vi även att övriga stadspartier inser värdet av att lyfta Mariehamn ur sin dvala och skapa tillväxt och ett levande centrum.

Mariehamns Framtid
Pelle Hägglund, Jenny Sindén, Gunnar Granlund, Ove Andersson, Jonny Landström, Stig Kottelin, Rolf Granlund