DELA

Vulgärpropaganda av Fellman

Nina Fellman (S) replikerar min artikel om mångkultur och inleder traditionsenligt med två invektiv innan hon kommer med sin kritik. Jag kommer inte heller denna gång att svara med något invektiv utan vänder den andra kinden till. Ibland begråter sig Nina Fellman över de elaka mail, som droppar in hos henne. Kanske en titt i spegeln och en liten diskussion skulle vara på sin plats?

Nina Fellman vill få en presentation av statistiken över de kvinnor (och män) som offrats på mångkulturen altare. Vi från ÅD har tidigare vid ett flertalet tillfällen efterlyst den slags statistik som Fellman efterlyser, nämligen över etnicitet kopplat till våldtäkter och sexuella trakasserier och våld i samhället. Det gläder mig att Fellman och ÅD för en gångs skull verkar vara på samma linje.

Avsikten med att ta olika exempel från grannlandet var att vi kanske kan lära oss något därifrån, och just den meningen avsåg nog Sverige, även om det inte framkom tydligt.

Men visst finns det de som offrats även på Åland, så vi kan skriva en gemensam åtgärdsmotion och låter Åsub utreda saken.

Jag hade förväntat mig att Nina Fellman skulle ha fokuserat på fördelar med mångkultur, men några sådana hittade jag inte i repliken. Det är väl just då man tar till invektiv istället.

Avslutningsvis vill jag komma med ett förtydligande. Jag avslutade insändaren med: ”Det är den förda politiken, som ger dessa skuggor och Åländsk demokrati kommer aldrig, aldrig någonsin att stöda en aktiv inflyttning hit från regioner med riskabla kulturer.”

Ingenstans har jag skrivit om att någon av hennes vänner ”skall bort” från Åland. Det är enbart vulgärpropaganda av Fellman.

Med en önskan om en god fortsättning på sommaren från din kollega i finans- och näringsutskottet.

STEPHAN TOIVONEN (ÅD)