DELA

Vindkraften ännu en gång

Har under många år följt med denna debatt och alla besvikelser. Gemensamt för dem alla verkar vara att de åländska politikerna jagar en kattsvans som när katten svänger, sticker undan med en jäkla fart.

Då Åland fick en ny riksdags”man” hoppades ju jag att han skulle ställa sig i vägen för katten, dvs vara på plats innan katten började svänga. Hur gör man då detta?

Jo om ingen hört ordet lobby förut så kan jag nämna det på nytt. Jag anser att vår riksdagsman bör vara med i de informella fora som bl.a bastukvällar med viktiga personer innebär. Där viktiga beslut avgörs, långt innan några protokoll skrivits. Då hade Åland åtminstone haft en teoretisk chans att försöka påverka ett beslut medan det var påverkningsbart.

Nu såg vi i de åländska medierna kanske en högst två dagar innan den negativa skrällen kom åländska politiker med Gunell i spetsen var hoppfulla och att ingenting negativt kunde hända de 60 miljonerna som skulle komma Åland till godo. Undrans finger i häpnadens mun.Jag vågar påstå (utan att veta) att det negativa beslutet var taget veckotalet före den ödesdigra dagen och att en vaksam (förhoppningsvis bastubadande) riksdagsman kunde ha påverkat beslutet genom att ställa sig framför katten.

Miljöarbetsinspektören