DELA

Vilka produkter säljer apoteket?

Ville dela med mig av en ganska komisk situation som utspelade sig på Apoteket i Godby idag. Min baby håller på att få tänder och jag letade efter ett preparat för att lindra hans smärtor. Farmaceuten hävdade bestämt att det inte finns något sådant. Men jag var säker på att det finns för att jag köpt det till mitt första barn. Farmaceuten rådfrågade en kollega, som också hon hävdade att det inte finns.

Jag stod dock på mig och då gick den andra farmaceuten till en hylla och hämtade en förpackning märkt ”Teething Gel”. Det var ju precis den produkten jag var ute efter! Men som tydligen inte existerar fast den står på apotekshyllan. Varför säger de att den inte finns fast de visst har den? Undrade jag, och fick till svar: ”Jag kan inte säga att vi säljer något som vi inte vet om det hjälper”. Man kan undra om de säljer flera andra produkter som de inte säljer. Eller är det så att Apoteket har för stora lokaler så de måste dekorera dem med produkter som de inte har för avsikt att sälja? För att de inte vet om de hjälper.

Tvåbarnsmamma

 

Svar: Vi beklagar att vår kommunikation var oklar.

Min farmaceutkollega och jag själv utgick ifrån att du önskade ett läkemedel för smärtlindring vid tandsprickning. Ett sådant registrerat läkemedel innehållande lokalbedövningsmedel finns i vårt västra grannland. Man frågar ofta efter den produkten, som tyvärr inte kan köpas här hos oss. Den produkt som finns i vår hylla är inte lika beprövad och den lindrande effekten vid svår smärta kan inte garanteras.

Vi hoppas din baby får tillräcklig hjälp av den produkt vi har att erbjuda.

Ingrid Qvarnström

Apotekare