DELA

Vila i frid sopsorteringen

Jag kommer att sakna känslan av att jag gör något gott då jag återanvänder varenda liten plastpåse så länge det går innan den åker i plastinsamlingen. Glädjen jag kände när jag fått bort all tejp från kartongen innan den sattes i kartonginsamlingen.

Nu är jag tvungen att ha en fyrfackstunna och betala för tömning varannan vecka. Facket för brännbart är då nästan tomt. Men, jag har funderat ut att jag kanske kan utnyttja det i alla fall! Till kartong som inte ryms i sitt fack, till plast som inte ryms i sitt fack, och till tjocka döda trädgrenar som annars skulle behöva köras bort. Lite kottar går säkert bra att sätta dit också, de brinner ju bra. Och den gamla plaststolen går säkert att få i småbitar så den ryms ner också. Allt papper, tidningar och reklam går säkert dit också. Härligt! Jag kanske kommer att klara av att fylla mitt brännbara fack i alla fall!

Men vad ska man göra med bioavfallsfacket? All hushållskompost vill jag ha själv i min egen kompost. Framförallt gosiga saker som fiskrens och senor och hinnor från putsat kött. Sånt som gör att hushållskomposten blir mycket mer näringsrik än trädgårdskomposten. Kanske de oanvändbara komposterbara plastpåsarna som ibland används då jag köper frukt kan åka dit, det blir inte många men alltid någonting..

MED SORG I SINNET NEDTECKNAT AV FD SOPSORTERARE