DELA

Vi vill ha rättvisa i skärgården

Giftasfalt. Nu har jag skrivit massor med insändare om giftasfalten i skärgården, Brändö Kumlinge och Föglö och begärt svar samt polisanmält och bett ÅMHM ta prover utan framgång. Det var locket på varje anmälan. Undrar verkligen nu när det är uppdagat att i Strandnäs hittats samma tjärasfalt , hundratals ton. Genast storlarm på fasta Åland men skärgårdens bedjan om hjälp ignoreras i sin helhet. Vad kan man dra för slutsats? Landskapsregeringen, polisen och ÅMHM struntar totalt i Skärgården. Den giftiga tjärasfalten skulle föras till Riihimäki på fastlandet för destruktion. Vad hände?

En del kanske skickades men en del grävdes ner för att dölja olagligheten och resten lades i olika kommuner i skärgården. Varför? Hur kan landskapsregeringen tro att olagligheter ska sväljas i skärgården. Mellan Skinnarskärsbron och simstranden i Brändö är beläggningskvaliteten så dålig att bilars styranordningat förstörs.

Vem ska ersätta Brändöborna för skador på bilar? På sommaren då beläggningen är solvarm stänker asfalten upp och smutsar ner bilarna. Vägen är så ojämn att den är hopplös att köra traktor på. Inget hjälper att påpeka då landskapsregeringen bestämmer över både polisen och ÅMHM. Vi lever i ett laglöst samhälle. Hoppas det blir bättre nu efter nytt lagting och ny regering. Med hopp om rättvisa för skärgården.

KURRE I JURMO

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp