DELA

Vi vill gå på Medis i stan!

Vi undertecknade är alla elever i ”Middagskonstnärerna”, som samlas på Medis kursgård i Mariehamn på tisdagseftermiddagarna. I gruppen finns många pensionärer, som älskar konst och har hittat en meningsfull sysselsättning i akvarellmålning. Flera kursdeltagare har målat fem år eller mera.

Vi värdesätter
– den handledning som vi får av vår lärare Aino Kivisaari. Hon hjälper oss att bli bättre och bättre i vårt målande.
– den goda sammanhållning som råder i vår grupp. Vi vågar berömma och kritisera varandras arbeten och har alltid nära till skratt. Vi bildar inget slutet sällskap utan nya elever har alltid känt sig välkomna i vårt gemenskap.

Vi undertecknade bor på landsbygden eller i skärgården och är oroliga, att vi inte får delta i ”Middagskonstnärerna” inkommande höst. Vi vet, att vi inte är ett undantag, utan de finns massor av folk, som har spelat, sjungit, vävt, gymnastiserat, lärt sig språk och så vidare. år efter år i samma grupp. Därför vädjar vi till Mariehamns stad, landskommunerna och landskapsregeringen, att de skulle göra sitt yttersta för att hitta en lösning, där möjligast många ålänningar kan fritt välja sin mediskurs och kursplats. Detta är friskvård i allra högsta grad!
Marjatta Isaksson, Föglö
Ritva Gruner, Saltvik
Gunnie Jansson, Saltvik
Runa Lisa Jansson, Saltvik