DELA

Vi borde se enbart till individen

I fredagens tidning har Nina Fellman skrivit ytterligare en insändare riktad till undertecknad.

Jag vill rikta ett tack till Socialdemokraternas gruppledare, tillika Feministparaplyets ordförande, för att hon med sina exempel tydligt styrker min tes.

Det jag hävdade i lagtingsdebatten var att vi inte ska lägga skattemedel på att arbeta med maskulinitetsnormer och att den jämställdhetsbonus som Fellman är en ivrig förespråkare för, är misslyckad och troligen kontraproduktiv. Folk i gemen är inte alls lika intresserade huruvida det är samma mängd kvinnor och män på alla positioner, som feministiska politiker är. Dom ser nog hellre att politiker arbetar med det som är viktigt.

Vi borde upphöra med alla dessa kvoteringar och bonusar för gott, sluta fokusera på människors härkomst, sexuell läggning eller kön, och enbart se till individen.

Det vi behöver fokusera på är landskapets kärnverksamheter, inte social ingenjörskonst som enbart sår split mellan människor.

Den tidiga kvinnokampen var oerhört viktig och förtjänar all heder, det fanns en tid då kvinnor inte ens hade rösträtt och inte alls samma förutsättningar som män. Men det är inte där vi är idag.

Detta tycker jag framgår med all önskvärd tydlighet när Fellman tar två tecknade tidningsannonser från privata företag som bevis för män och kvinnors olika villkor. Den ”kampen” känns aningen futtig i jämförelse.

STELLAN EGELAND (OB)

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp