DELA

Vi behöver konstruktiv dialog om katterna

Replik till insändare om, samt svar från Katthjälpen(?) i Nya Åland 12 februari 2019.

Tack för ert svar.

De siffror ni presenterar bekräftar min misstanke om att endast 25-30% av insatser och donationer går till de vuxna kolonikatterna. (442 totalt, 115 vuxna kolonikatter) I övrigt får jag inte siffrorna att gå ihop riktigt.

Har ÅMHM eller kanske landskapsveterinären varit med till den senaste kolonin på 60 katter och gett något utlåtande? I mitt tycke är inte TNR det ultimata i vårt klimat med ibland väldigt hårda vintrar.

Ni söker bidrag för ”ett katthem där bla åldringar som inte får ha katt på hemmet kan hälsa på och ungdomar från boost kunde komma och jobba med djuren” samt ett kattcafe , då handlar det väl om redan tama katter? (Nyan 29.1) Hur väl kommer det att fungera med karantänsavdelningen? Och varför söks inte bidrag för kastrering istället?

Tonen och ordalydelsen i andra halvan av ert svar säger ganska klart att avvikande åsikter och ideer räknas som anklagelser. Det är synd att ni inte är intresserade av en konstruktiv dialog.

Eftersom ni undertecknat med endast några förnamn och inte föreningens namn så blir jag osäker på om ni svarat som privatpersoner eller från föreningen.

Med hopp om ett större fokus på de vuxna katterna i framtiden.

KATTVÄN