DELA

Verkstad framför svammel

Politiker har en tendens att svamla, och vad som det svamlas mest om är tillväxt, hållbar utveckling, Östersjön, företagsamhet, jämställdhet, välfärd, vård och omsorg. Debattartikel efter debattartikel publiceras men innehållet har nästan alltid i samma stuk: Svammel, smutskastning, svampiga meningsformuleringar och utpräglat, politiskt fikonspråk. Inte undra på att så många inte får grepp om vad politik egentligen är, vilka frågor politiker inte kan tumma på och vad som egentligen är viktigt. Politik kan vara riktigt kul och givande, så sluta pladdra om frågor vi i decennium redan fått höra och inte kommer så mycket längre med.

Å andra sidan, svammel kan vara skitviktigt. Jag svamlar själv ibland. Det är en bra början, men däremot inte ett bra slut om man verkligen menar allvar med sina ord. Låt mig ge er ett rätt så enkelt tanketips.
1. Vad är fel?
2. Hur vill jag att det ska vara?
3. Hur vill jag genomföra det?

Vi har nog av punkt 1 och 2. Vad folk vill veta mer av är nummer 3.
Därför kommer jag härmed att var annan dag fram till valdagen den 16 oktober publicera tre konkreta förslag för ett bättre Åland på min hemsida www.simon.ax. Häng på du också, det spelar ingen roll om du är politiker.
Simon Holmström (ObS)
Lagtingskandidat 65