DELA

Vem ljuger?

Nu vet jag inte riktigt vad jag skall tro. Har hamnat i dilemma. Antingen far Nya Åland eller Tidningen Åland med lögn. Båda kan int tala sanning.

Angående Ship to Gaza-auktionen skriver Nyan att minst 19 personer dödades vid attacken medan tidningen Åland skriver att det var 10 personer som blev dödade. Och då det gäller demonstrationen mot Israel som hölls på Torget skrev Nyan att den samlade ett 100-tal personer, medan tidningen Åland skrev att den samlade ett 50-tal. Hur som helst så är det något som inte stämmer.

Visst är hela händelsen mycket tragisk och våld löses sällan med våld. Vill tacka Benita Mattsson-Eklund för hennes ledare i onsdagens tidning. Hon försöker hålla sig till verkligheten som den är och ger inte enbart den ena parten hela skulden.

Doris Jansson

Uppgifterna om antalet döda varierade mycket den första dagen, från två eller tre på morgonen till 19 på kvällen. Tack och lov var det inte fler än nio.
Att ett 100-tal människor hade samlats till manifestationen stämmer. Vår reporter på plats Titte Törnroth-Sarkkinen räknade deltagarna.

Red.