DELA

Veikkaus och tjärasfalt

Ett par regeringar bakåt i tiden med känd trafikminister som var boss då tjärasfalt lades i Kumlinge och Brändö kanske nu vill lägga korten på bordet. Undertecknad hade flera insändare om denna mycket dåliga beläggning då den var och är mycket hal vid regnväder samt mycket ojämn. Den som på dessa vägavsnitt kör traktor har mera huvudet i taket än häcken på sitsen.

På fasta Åland skulle det bli ett rysligt liv om man hade vägar med dylika ytor. Varför lägger man denna tjärasfalt på vägar i skärgården? Jo, för att folk här är mera nöjda och gnäller inte. Begärde då provtagningar men det blev locket på som det heter när något är obekvämt och möjligen dyrt att åtgärda.

Locket på har det tydligen också blivit med att få Veikkaus tillbaka till Åland så folk igen kan spela på Tipsligans spel samt Eurojackpott och bli omåttligt rika. Är det ojust spel i kulisserna från Paf? Ålands folk vill veta och veta hur den omtalade transparensen fungerar.

Vi hade tidigare en kvinnlig polismästare Maria Hoikkala som var duktig och hon har klättrat på karriärstegen till inspektör i polisstyrelsen. Kanske hon kan hjälpa till med att ordna spelkontroll på Åland då flera skyller på att spelkontroll är orsak till att Veikkaus inte kan operera här. Nu manas på svar från höga vederbörande.

Man vill ha hit hemestrande turister från fastlandet och dessa vill tippa o spela Veikkaus spel efter att de skumpat genom skärgården på ojämn tjärasfalt. Trevlig sommar och semester också till landskapsregeringen när allt är utfört till belåtenhet.

KURRE I JURMO