DELA

Varje arbetsplats är viktig

Nyligen intervjuades minister Fredrik Karlström (MSÅ) angående de subventionerade sommarjobben och vem som skulle kunna få dem. Då svarade han: ”Förra året var det för ungdomar i åldern 16-24 år. Så blir det inte i år. Det kan bli 16-19 år, men det är inte helt spikat ännu.”

Vi från Åländsk Demokrati hade naturligtvis önskat att vi inte behövt dessa subventionerade platser i år, men nu ser världen ut som den gör.

Däremot skulle vi hellre se att gruppen 19-24 skulle kunna dra nytta av dessa stöd om man måste prioritera. Vi tror att det är ännu viktigare för dem, då de ju ofta flyttat hemifrån och är i behov av att dryga ut sina studielån och – bidrag.

Ifjol kom det en del kritik/avundsjuka då även företagarbarnen kunde få detta stöd. Det är väl egentligen ganska naturligt att de vill jobba i familjens företag, men man kunde kanske begränsa stödet till ett barn/syskonbarn per företag?

Sedan anser vi även att minister Karlström även borde satsa med åtgärder för de företag, som går bra i krisen för att se hur de kunde växa ännu mer. Varje ny arbetsplats är nu väldigt viktig, inte bara de inom turism och jordbruk. Ni sade ju att ni är näringsminister, inte jordbruksminister.

Vi från Åländsk Demokrati hoppas att den länge omtalade omställningsbudgeten skall innehålla många av dessa nödvändiga satsningar.

STEPHAN TOIVONEN

ÅLÄNDSK DEMOKRATI