DELA

Varför vattnas det inte?

Något jag inte förstår är varför Firma Erik Mattsson i Godby, år efter år envisas med att ha blomförsäljning när växterna inte ändå sköts om. De är så torra och slokar, så man undrar ibland om det överhuvudtaget finns något liv i vissa av växterna.

Frågar man personalen blir svaret att de inte har tid att vattna dem och när de har tid att vattna, blir växterna övervattnade och det är inte roligt att köpa en växt vars kruka dryper av vatten.

Jag har frågat om jag kan få köpa torra växter lite billigare bara för att se om de skulle gå att rädda, men svaret blir att de ska kastas.

Borde ju vara bättre att få in en liten summa i stället för ingenting och det är inte försvarbart att kasta bort något som kan räddas.

Personligen tror jag nog att det finns tid att sköta om växterna, för ibland brukar det vara 3-4 personal i caféet. Problemet är nog att ingen av personalen har något intresse och det är väldigt tråkigt. Man får ju hoppas att färskvarorna sköts bättre.

”Konsument”

 

Mattssons svarar:

Vi har inte haft någon optimal miljö för vår blomförsäljning på utsidan.

Växter i kruka som är utsatta för direkt solljus från tidig förmiddag till solnedgång kräver vatten.

Vet att vi har missat ibland med bevattningen och då slokar dom ganska fort. Inte bra.

Vi väntar på våra stora markiser som betydligt kommer att förbättra miljön för våra växter samtidigt har vi infört nya bevattningsrutiner så att detta sköts dagligen.

Vi kommer att fortsätta med vår blomförsäljning framledes med hopp om en jämnare och bättre kvalitet.

Hälsningar,

Sverker Jansson

Butikschef, Mattssons i Godby