Här har vi samlat alla kandidaters insändare. Du kan filtrera insändarna genom att välja i kategorierna nedan.


Varför ställer jag upp i valet?

Jo, för att jag inte är nöjd med lagstiftningen inom vissa områden. I stället för att gnälla vill jag arbeta för att systemet förändras.

1. Jag vill arbeta för att alla får ett meningsfullt arbete oavsett ålder, kön, funktionshinder, etnicitet. Vad ett meningsfullt arbete är varierar från individ till individ; alla ska möjlighet att välja ett yrke de trivs med.

2. Jag vill att vardagen underlättas för barnfamiljer. Vi behöver ett större födelseöverskott för att kunna behålla vår välfärd, då åldersstrukturen i samhället förändras med ett större antal äldre. Alla föräldrar på Åland ska ha råd och tid att uppfostra sina barn till sunda människor.

3. Jag vill också att integrationsprocessen förbättras. Då Ålands befolkningstillväxt inte räcker till behöver vi fler inflyttade. Även om ålänningarna är mycket välkomnande och duktiga att stödja de inflyttade, behövs det större satsningar från regeringens sida. För dem som har ett jobb måste möjligheterna att lära sig svenska bli bättre. Systemet för validering av studier och kompetenser från andra länder måste förenklas.

Jag har drivet att arbeta för mina mål tills de blir uppnådda. Våga rösta annorlunda i det här valet, rösta på Jonas Sommarhed!

JONAS SOMMARHED (C)

Lagtingskandidat