DELA

Varför har ÅHS resekoordinator flyttat?

Drabbade drabbas ännu mera i ÅHS. Orsaken är att resekordinators kontor har flyttats från före detta lättåtkomlig plats till Gullåsens längsta hörn nära norra skogen! Är väl lätt att säga att man når henne med telefon. Men man måste skriva under något papper, printa ut den och skanna åt henne…

Problemen är bara det att gamla och jättesjuka människor kan inga sköta sitt ärende på det viset, vi behöver personlig kontakt.

Om man har cancer, eller nån annan sjukdom som kräver vård utanför Åland, och man är jätterädd redan för sjukdomen, funderar på resor till öst eller väst, då man får hjälp från den suveräna personen som fixar allt med resor! Då är man nästan halvfrisk redan.

Jag gjorde i fjol 20 flygresor till Åbo för strålbehandling och alla resor var färdigt fixade, från dörr till dörr! Det är en jätteviktig service för sjuka människor!

Jag har pratat med personer, som var med i fjol, och ingen förstår denna idiotiska kontorsflytt! Inga hittar man någon parkering vid Gullåsen och vem orkar som sjuk gå en kilometer från stora parkeringen?

Själv behöver jag inte resa nu, men det är många andra som måste göra det!

LASSE PARIKKA
GODBY

SVAR PÅ INSÄNDARE:

Ålands hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen har avböjt att kommentera.

RED