DELA

Var för grovt för att inte bemöta

Bästa Anders. Nu har både du och Toivonen beskrivit småpartierna som en enhet. Väldigt konstigt med tanke på att ni inte gick till val som en sådan.

”I sann demokratisk anda innehar Obs, Centern, Åf och ÅLD sju mandat i fullmäktigesalen”.

Det stämmer. MEN ni gick inte till val med den konstellationen.

I förhandlingarna sitter två representanter för de stora partierna, men för er allians sitter det åtta människor. Ni vill ha poster som ett stort parti, men ni ska ha fyra gruppledare.

Ni vill ha kakan och äta den också helt enkelt. Lägg sen till att ÅLD inte kommer att sätta in människor i nämnder tydligen (antagligen för att de inte har människor som vill/kan jobba politiskt) så betyder detta att kanske tio platser i staden kommer att gå till Obs, Centern och ÅF.

Så, hur demokratiskt är det mot ÅLDs väljare? Hur många av Obs eller Centerns väljare hade röstat på er om ni sagt FÖRE valet ”vi kommer att samarbeta med rasisterna i ÅLD”.

Får jag föreslå att ni till nästa val helt enkelt slår ihop alla fyra partier så ser vi hur ni skulle fungera som ett stort parti med sju mandat. Den här perioden har ju er allians inte röstat som en grupp mer än ett fåtal gånger under fyra år förstås. Men det har ju vi andra vunnit på.

Nej du Anders, du kan hoppas på att vi socialdemokrater ska vara tysta förgäves.

När man tar till såna fulknep som småpartierna gör så kommer jag att låta medborgarna och väljarna, dvs våra arbetsgivare, att låta veta det.

Nu avslutar jag den här debatten för min del. Hade egentligen gjort det med förra inlägget, men det Anders Holmberg skrev var för grovt för att inte bemöta.

mvh

Igge Holmberg