DELA

Var finns rättvisan?

Kostnader för skärgårdstrafiken är en ständigt ämne för debatt. Kritiken riktas till det att skärgårdstrafiken är alldeles för dyrt för skattebetalarna. Men hur dyrt det egenteligen är? Låt oss kalkylera lite: Årlig kostnad för skärgårdstrafiken är ca 14 miljoner och antal passagerare cirka 1 miljon (källa: regeringen.ax) Detta ger en kostnad på € 14 / passagerare / år.

Ett annat trafiksystem som landskapet sponsrar är flygtrafiken Mariehamn – Arlanda. Ingen har kritiserats denna satsning fast landskapet till detta ger skattebetalarnas pengar cirka 1 miljon (källa:regeringen.ax) och antalet passagerare är 16 680 (i siffran ingår även andra passagerare än bara Mariehamn – Arlanda (källa: Finavia / 2016) Detta ger en kostnad på 60 euro per passagerare och år. Subventionen motiveras med det att man anser att snabb trafik mellan Mariehamn och Stockholm är viktigt för det åländska näringslivet. I själva verket används flyget flitigt även av landskapets politiker och tjänstemen – samma personer som bestämmer om subventionen.

Här kan det påpekas att för den som bor i skärgården finns inga alternativa resemetoder än landskapets färjor. Man är van att ta sin laptop och sina mappar med sig och jobba under resan.

Från Mariehamn till Stockholm går det färjor men varför kan inte de personer som uttnyttjar flygtrafiken åka med färjan? Kan det vara frågan om bekvämlighet? Som i Finnairs reklam: ”Hem till kvällen”

Varför måste skattebetalarna stå för fioler för vissa individer som tycker att dom behöver inte resa och jobba på färjan? Var finns rättvisan?

”Skattebetalaren”