DELA

Välkommen att fira Åland 100

Med anledning av Ålands Framtids insändare i Nya Åland (11/12) och Ålandstidningen (14/12) vill Ålands landskapsregering informera om följande.

Planering inför uppstarten av att hedra, värna och fira att vår självstyrelse firar hundra år den 9 juni 2022 är i full gång. Vi hoppas att alla vi ålänningar i någon form, mer eller mindre känner engagemang för sitt Åland som leder till delaktighet och lustfyllt skapande under hela jubileumsåret.

Åland 100 planerar och genomför landskapsregeringens del av det officiella firandet med tyngdpunkt under perioden 9.6.2021- 9.6.2022. Jubileumsprogrammet kommer även inkludera redan planerade fristående evenemang som på olika sätt skall engageras i arbetet med att uppmärksamma Åland 100. Detta hindrar förstås inte att privatpersoner, föreningar, företag tar egna initiativ – tvärtom. Det välkomnas.

Information hittar du som ålänning och besökare i olika kanaler. Bland annat på Ålands landskapsregerings hemsida (www.aland100.ax) och Youtube-kanal (senaste webinariet), Åland 100 Facebook, Insta, i annonser av olika slag samt i media. Stöd för uppmärksammandet av Åland 100 kan sökas från Ålands kulturdelegation.

Vi, alla, delar denna stora händelse att Åland fyller 100 år. Tillsammans behöver vi var och en dra vårt strå till stacken för att berätta om Åland och bjuda in andra att ta del av vårt jubileum. Det är vi alla som bidrar till att firandet blir den framgångssaga som Åland förtjänar.

Välkommen med att fira Åland 100.

PROJEKTET ÅLAND 100