DELA

Väl använda kommunpengar

Det var ett rent nöje att ta del av Camilla Gunells (S) nyanserade syn på den alltid lika heta kommunfrågan. Insändaren 16/8 var extra välkommen både med tanke på att alla centrala samhällsreformer helst ska vila på bredast möjliga politiska bas och framför allt vikten av att berörda aktörer inte upplever förändringstrycket som hotfullt. Något som tyvärr i alltför hög grad präglade reformarbetet 2015-2019.

S-ledarens synsätt motsvarar till stor del det arbetssätt som sittande regering har till grund för kommunfrågan. Det enda som avviker markant är Gunells påstående om att det ”rinner ut pengar” till de 16 kommunerna. Det kommunala fältet svarar för en avgörande del av ålänningarnas basservice i form av skola, barnomsorg och äldrevård. Det är väl använda pengar och bidrar starkt till bilden av Åland som ett tryggt samhälle med världens bästa vardag.

HARRY JANSSON (C)
VICELANTRÅD MED ANSVAR FÖR KOMMUNERNA

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp