DELA

Vad vill du, Camilla Andersson?

Vi är väl många , som med nyfikenhet följt den politiska utvecklingen i Sverige och som med ökad förvåning följer med regeringsförhandlingarna i Sverige.

Under den senaste mandatperioden har ju Stefan Löfven (S) regerat med stöd från olika håll i olika frågor. En av de mera uppmärksammade frågorna var väl den sk gymnasielagen, som skulle ge ”amnesti” åt ensamkommande så kallade barn från Afghanistan. Lagen gick igenom tack vare stöd av Centerpartiet och Annie Lööf. Samma person, som nu tydligen satte käppar i hjulen för en moderatledd regering i Sverige.

Nu förefaller det, som om Centern i Sverige hellre vill regera med socialdemokraterna.

Nå det är deras sak, men om ett år har vi val på Åland och det blir intressant att se om samma vindar blåser hitåt.

Vi kan ju se nu och då på sociala medier hur olika representanter för den åländska centerns visar upp sig med kolleger från Sverige. Senast nu på bloggen millasval2019 där Camilla Andersson (C) ler i kapp med riksdagledamot Johanna Jönsson (C).

På sin blogg skriver Camilla Andersson (C): ”Det är 371 dagar till valet och när ni lägger er röst på mig ska ni veta vad det är ni får”.

Jag försökte få fram vad Andersson står för i flyktingfrågan, men hittar inte svaren, så jag ställer dem här istället:

1. Ser du den svenska flyktingpolitiken, som ett föredöme även för Åland?

2. Vill även du att afghanska ungdomar skall börja i de åländska gymnasierna?

3. Vill du att även Åland skall inrätta en flyktingförläggning? Var i så fall?

4. Vill du att åländska Centern efter en valseger hellre allierar sig med Socialdemokraterna eller med Moderaterna?

SVAR PÅ INSÄNDARE:

Jag vill först tacka Stephan för att han läser min blogg.

På min blogg kommer jag att fram till valet just skriva från hjärtat vad jag tycker och tänker. Den som hittills har läst den hoppas jag har kunnat dra slutsatsen att jag är rädd för vad som händer i samhället. Allt hat som späs på av människor som är rädda för annorlunda. Att just Johanna Jönsson är en förebild för mig beror på att hon respekterar andras åsikter och tar diskussionen med dem som tycker helt olika än vad hon gör. Jag tycker att det är synd att vi alla inte kan sätta oss ner och prata med varandra. Istället kastar vi och nu även du ut påståenden och frågor som skall misskreditera andra.

Efter valet 2015 så startade en grupp på Facebook med syftet att utestänga dig, Stephan. Jag blev då ledsen och bestört för den gruppen startades av människor som jag har stor respekt för. Jag påtalade detta och gruppen stoppades. Allas åsikter skall bemötas med respekt och om man inte tycker samma sak med motargument.

CAMILLA ANDERSSON