DELA

Vad är rasism?

Nya Åland tar ej in rasistiska insändare mera säger dom. Men vad är Nyans tolkning av rasism?

Är man rasist om man tycker att massiv hjälp borde ha satts in på plats i flyktingläger och närområden med tält mat vatten o.s.v. som det fattas mycket av enligt dom som är där på plats. Så att flyktingarna kan få en någorlunda dräglig tillvaro,så att dom inte känner sig tvungna att fly med dom faror det innebär.

r man rasist om man tycker att Åland inte skall ta emot mer flyktingar än 25 st t.e.x. Är det rasism om man har en annan åsikt än Igge Holmberg som kallar alla sina meningsmotståndare för rasister? Hur är det med så kallad åsiktsrasism? Det står ju i lagen att ingen får diskrimineras för sina åsikters skull. Nina Fellman ville ju att Vårdös kommundirektör inte skulle anställas för sina f.d.åsikters skull, är det rasism?

Nej Nya Åland är nog inne på fel väg om man tänker börja censurera folk för deras åsikters skull,även om dom känns obekväma och extrema för många. Det skall vara högt i tak i debatten allt behöver inte vara politiskt korrekt, ingen skall censureras eller diskrimineras för att deras åsikter inte är dom ”rätta”.

”Censurmotståndare”

Detta sades i ledarsticket i fredagens tidning:

Med en månad kvar till valet tar vi inte längre in insändare vars syfte är att svartmåla eller misstänkliggöra enskilda personer eller folkslag på grund av deras ursprung.

/…/

På Nya Åland tror vi på alla människors lika värde, oberoende hudfärg, språk och härkomst. Red.