DELA

Vad är ett liv värt i Hammarland?

I delar av staden finns så många övergångsställen att vägarna mest liknar en gågata. Kanske det ska vara så? Det borde ju i alla fall innebära en större trygghet för de gående, men…

I Hammarland räknar jag till ett (1) övergångsställe, utanför Hugo’s i Frebbenby. I Kattby får man korsa vägen med livet som insats. Tempot i den åländska trafiken ökar konstant. Jag promenerade till busshållplatsen på andra sidan stora vägen häromdagen. Jag räknade till minst tjugo bilar som passerade korsningen i Kattby i ca 100 km/h. De flesta svenska bilar på väg från Eckerö för en lugn (?) semester på Åland, men även flera åländska bilar.

Det är 70 km/h som gäller genom hela Frebbenby och Kattby, men någon respekt för detta finns inte längre. Att se pensionärer och barn stå och speja efter bilar för att sedan korsa en huvudväg med så tung och snabb fordonstrafik, är för jäkligt. Men varför händer ingenting?

Inför varje val lovar flera lokalpolitiker gång- och cykelväg mellan Frebbenby och skolan i Näfsby. Men efter varje val är det mycket tyst. Det sägs att de enda som tjänar på detta är taxiföretagen. Kanske är det så?

Jag blev själv vittne till en olycka i Kattby-korsningen för många år sedan, då en liten pojke hade lite för bråttom hem, för att sedan bli påkörd av en bil. Han blev skadad, men hade änglavakt, och fick inga bestående men av olyckan.

Men tydligen måste någon dö innan det ska bli en ändring? Varför agerar inte Hammarlands kommun? Varför gör inte Landskapet någonting överhuvudtaget? Är inte ett liv lika mycket värt i Hammarland som i Mariehamn?

Mats Granesäter

Hammarland Kattby