DELA

Vad är det som luktar?

Han ville inte rädda mig från krigszonen. Han sa att jag skall ta deras flickor med våld. Jag kom hit i varje fall. Jag har varit här i flera år och ser de varje dag. Han har inte bett om ursäkt ännu. Ibland det krävs mera mod att be om förlåtelse än att slåss. Jag tror att han är rädd och vilseledd.

Men vad är det som luktar?

De sa att jag är sjuk. De sa att jag är skam. Bara för att jag har mina egna fantasier om sexualitet. De sa att de kan bota mig med voodoo. Men jag är inte sjuk. Vi är alla annorlunda på våra egna sätt.

Oj vad är det som luktar?

De blir arga så fort jag talar om jämställdhet. De blir rädda för sina traditioner. Hade människor hållit på traditioner skulle vi fortfarande leva i trädtopparna. Jag vill rädda mina barn från dumma gamla patriarkala vanor. Jag vill inte att mina döttrar blir tvingad att leka med dockor och leka kök. Jag vill inte att mina pojkar blir tvingade att leka krig.

Luktar det fascism? Det är kanske kvar från Auschwitz?

Nej det är ännu värre. Det luktar skit också. Skit från miljontals folk som blir hemlösa efter att havsnivån stiger några meter.

Håll dem borta från makten. Snälla hålla dem borta. Håll dem borta så länge vi har rösträtten kvar. Tar de makten försvinner rösträtten. Det är dags att hålla dem borta från makten.

KAVEH BAHAR (S)