DELA

Vackert eller fult?

Värmer upp lite grann inför skolstarten så att hjärnan går igång. Det har i tidningarna förekommit mess och insändare om vackra och fula byggnader.
Kan hålla med om att Korv-Görans byggnad inte är vacker men skulle gå att åtgärda om Dinos målar sin norra gavel i samma vackra röda färg.
Vad är då viktigast, utsidan eller insidan ? För min del är det insidan och då handlar det inte om interiören utan maten . Den är smakmässigt den bästa vad gäller liknande ställen, men håller med om kritiken att portionerna är för stora.

Har varit i Turkiet i sommar, kebabens hemland, så Korv-Görans behöver inte skämmas. Problemet i början är ju att de har för mycket gäster, vilket de mycket kan tacka Calle Greiff för, ett sådant gratis marknadsföringsvärde är nog få åländska företag förunnade! Han borde väl få en stor kebab!
Det jag däremot inte håller med om är att KK-huset är fult . Förstår, att om man inte tycker om kubistisk konst ser man det bara som lådor. Jag ser det som en underbar skapelse, i färgsättning och komposition. Även här måste man, om man inte tycker om utsidan, se på innehållet. Vi får hit Sveriges största artister utan att behöva resa till Stockholm. En eloge till de som lyckas få hit dem till vår glädje.

Eftersom jag blev upprymd av Di Leva i fredags av att vi alla är lika, insåg jag att det är inuti det sitter. Är det framsidan eller insidan som gör en kvinna ? Jag håller på insidan!
Till slut Cafe Julius, tack till ägare och personal för en underbar cafesommar på gubbdagiset!
Delar av personalen får jag lyckan att träffa till hösten !
Tommy Uhlin