DELA

Vaccinera samhällsviktiga yrken genast

Situationen på Åland just nu visar varför man borde börja vaccinera de samhällsviktiga yrkena genast. Vi som är viktigast för att hålla upp ett fungerande samhälle är dom som blir mest utsatta för coronan. Hur skulle vi klara oss om lärare, barnträgårdslärare, personal i matbutiker, chaufförer inom transport och kommunal transport, med flera sitter i karantän eller har insjuknat i corona?

Det är omöjligt att jobba hemifrån inom vissa yrken och kontakten till andra människor är ibland konstant.

Jag kan inte välja att sitta hemma och jobba då varorna skall plockas upp eller kunden skall betjänas i kassan. Vem skall göra det om jag blir sjuk eller satt i karantän?

Flera gånger under det gångna corona-året har man fått höra av kunder att denna är på väg hem och har just varit och testat sig för corona men att personen säkert testas negativ, så jag behöver inte vara rädd?!

Självklart så skall riskgrupperna vaccineras men strategin borde vara att dessa yrkesgrupper blir vaccinerade parallellt. För att samhället skall återhämta sig snabbare så behöver vi vaccinera våra grundpelare så fort som möjligt!

I våras var vi viktiga! Men är vi inte det nu längre?

”BUTIKSBITRÄDE I MATBUTIK”