DELA

Vaccinera eller inte – det är frågan

Ett återkommande fenomen i de åländska tidningar är ett helt uppslag där ÅHS informerar om det nya vaccinet som ny finns tillgängligt för oss och speciellt för våra barn. Denna nyhet skrivs vanligtvis ut som en glädjerop och det bästa med vaccinet är att det är gratis.
För några år skrev jag flera insändare om fågelinfluensan och dåvarande kampanjen för att få alla ålänningar vaccinerade. Jag varnade för konsekvenser för detta hastigt ihopkokade vaccin. Och så som vi har läst efteråt blev tiotal finnar drabbade av narkolepsi på grund av detta vaccin.
Nyligen skrevs det i tidningen om en vuxen ålänning som blev likaväl drabbad.

Vi alla som har barn vill barnets bästa. Vi vill skydda dem från allt vi bara kan. Vi vill inte vara oroliga för barnets hälsa. Däri ligger öppningen för marknadsföringen av vacciner.
Berätta för folk om konsekvenser av en allvarlig sjukdom. När de har blivit oroliga ge dem en lösning i form av en vaccin som är utvecklad för att hindra sjukdomen i fråga att bryta ut i vårt kära barn. Och vi köper, våra föräldrainstinkter accepterar vaccinen varje gång… Tills vi börjar fundera.
Om man tar reda på saker så kommer det upp lite underliga uppgifter. Till exempel att många av de sjukdomar som våra barn vaccineras mot egentligen inte är allvarliga i våra hygieniska förhållanden, som röda hund och andra barnsjukdomar som vissa påstår har en viktig del i mognandet av människokroppen. Vissa sjukdomar är ytterst sällsynta, vilket betyder att våra barn skulle inte vanligtvis få dem ändå.
Vissa vacciner skapar själva sjukdomen, som polio som redan av naturliga skäl var på väg att försvinna men fick ny fart efter vaccineringsprogram påbörjades. Och vissa vacciner skapar allvarliga följdsjukdomar som det ovan nämnda fågelinfluensavaccinet. Samma gäller vaccinet som skall erbjudas åländska unga flickor mot livmoderhalscancer; det finns unga flickor som har blivit totalt förlamade efter sin första vaccinspruta.

Det är enormt svårt att bedöma helhetspåverkan av alla de tiotals sprutor som våra barn enligt myndigheternas önskningar skall få under sin uppväxttid. Ingen vet hur alla dessa vacciner tillsammans påverkar kroppens hälsa.
Det finns kraftiga antydningar att många fall av autism har fått sin början av en vaccin som har förintat en känslig barns kroppslig balans. Såna fall finns också på Åland, kanske inte enligt myndigheterna som tror på sin sak, men det finns föräldrar som har berättat hur deras barn har totalt förändrats efter en vaccinspruta.
Vi är alla människor, vi föräldrar likaväl som våra myndigheter. Vi alla försöker hitta de bästa lösningar för vården av våra barn. Som människor har vi också en tendens av att vara blinda inför allt som strider mot våra trossatser eller vår önskan av att bli accepterad av vår omgivning. När vi är osäkra väljer vi oftast att göra som alla andra, vi söker flockens trygghet när vi är rädda. Därifrån växer lockelsen av att låta vaccinera våra barn och oss själva.
Men är det faktiskt sunt att vaccinera, att införa behandlade smittoämnen blandade med olika tydligt giftiga tillsatser i kroppen förbi dess naturlig immunförsvar?
Hälsar livsforskaren
Klaus Rahikainen