DELA

Utveckla Miramarparkentill en allaktivitetspark

När vi i föreningen SK8 Åland r.f. började rusta upp den gamla skateparken vid Österleden i Mariehamn frågade många, bland annat turister vad vi håller på med. När vi berättade att anläggningen hotades av nedläggning och barnen och ungdomarna som brukade använda ramperna snart skulle bli av med dem undrade de om det inte finns en permanent skatepark i betong här på Åland.

En sådan investering skulle nämligen vara en bra grej för hela ön, därför att den ger möjlighet för mera utomhusaktivitet för våra barn. Den är jätteviktig, särskilt i dagens läge då det digitala livet intar oss allt mer. Även från turismens synvinkel kan det vara en lönsam satsning. Vi funderade på ett bra ställe för en ny skatepark och kom på Miramarparken. Den har stått tomt och har varit ganska livlöst under den senaste tiden. Men varför bara en skatepark? Miramarparken har stor potential att bli en riktig fin plats för alla. Varför inte har ett ställe där det kan samlas folk med olika sportliga intressen?

Det får gärna vara en allaktivitetspark för allehanda idrottsutövare, hinderbana, klättring, balansträning och varför inte ett utegym för våra äldre människor? En liten kiosk där glass och dryck går att köpa! Helt enkelt en trevlig plats för alla.

Låt oss gemensamt utveckla Miramarparken!

Första steget är gjort. Asfalten är på plats och de första ramperna har anlänt Mariehamn. Ett stort tack till alla som hittills har varit med och hjälpte till.

Med vänlig hälsning,

SK8 Åland r.f.