DELA

Upp till bevis!

Replik till Jonas Bladhs kommentar på min insändare om Kulturrasism.

Jonas Bladh. Dessa fakta jag skrev om ”kulturen” är inga tolkningar. De är verkliga och finns i skrift i alla de mainstreamböcker som används över hela världen i undervisningen inom den ”kulturen”. Annars skulle jag inte använt dem i min insändare. Jag utmanar dig att bevisa motsatsen. Du förstår nog vilken ”kultur” jag syftar på och Du kommer att bli mycket besviken när du ser att jag har rätt.

Antidemokrati och våld ska fördömas? Varför gör du inte det då? Hela ”kulturen” är Antidemokratisk iom att ”Gud” ska styra och inte folket samt förespråkar våld! Upp till bevis Jonas.

Thomas Dahlgren

Svar: Jag föredrar att fördöma de som gör tolkningar av religionen och begår våldsbrotten. Skrifterna i flera religioner stipulerar att människan blint ska lyda sin Gud, liksom skrifterna påkallar våldsamma handlingar mot det som anses ”fel”. Vissa religioner har fler extrema följare än andra, men också kristendomen har en blodig historia. Detta gör inte att dagens våld i islams namn försvaras, men visar på att all religion kan användas som förevändning för våld och underkastelse. Dock kan man konstatera att väldigt få av de som tillkänner sig till någon tro begår våld mot andra, därför är det mer rimligt att fördöma de som tolkar sina skrifter och därefter begår brott, hellre än att döma alla de som fredligt tillber en gud.

Jonas Bladh, chefredaktör