DELA

Tystnadskulturen på Åland

Huvudsbladets granskning av Teater Alandica borde bli en väckarklocka för ålänningarna där den åländska journalistkåren trots att allt serverades på en silverbricka inte lyckades åstadkomma en djupare granskning vilket skulle ha betytt en snabbare förändring av en kultur där många – särskilt unga – farit illa. Kan de vara så att de utsatta inte litar på den åländska pressen och därför inte vågat uttala sig för att uppfattningen att det råder en omfattade vänskapskorruption på Åland är större än vad många tror.

Vi har också sett omfattande läckor av höga tjänstemän där man hängt ut enskilda personer som större skurkar nere på golvet. Dessa har inte mycket att sätta emot när höga tjänstemän har tillgång till i stort sätt obegränsade resurser i form av skattebetalarnas pengar. När verkligheten kommer fast visar det säg att man satsat obegripliga summor för att visa att 70 euro kunde användas på ett annat sätt. Med formalia kan man sila mygg och svälja elefanter.

BÖGE HOLMBERG

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp