DELA

Trosbekännelser, en viktig och rolig podd

Först av allt vill vi be om ursäkt om det är någon som tagit illa vid sig för det olyckliga uttalandet om kortvuxenhet. Det är aldrig vår mening att kränka någon i vår podd Trosbekännelser, snarare tvärtom.

Men, anmälaren hade långt flera synpunkter på innehållet. Även vi kan hålla med om att avsnittets ämne inte är något man pratar om i kafferummet, och lyssnar man på hela avsnittet får man även höra hur vi resonerar kring det. Podden Trosbekännelser lyfter upp sex och relationer ur ett kvinnligt perspektiv, och många gånger utifrån våra egna erfarenheter. Temat i programmet som anmäldes var analsex, och varför skulle vi inte välja att prata om det då det är vanligt förekommande att man stöter på det under utforskandet av sin sexualitet? Många gånger är det något man ser i porren och då på ett inte alls verklighetstroget sätt med ömsesidig njutning.

Avsnittet är upplysande, lärorikt och inramat av humor med högt till tak. Det vi belyser i avsnittet, likt många andra avsnitt, är hur vi som kvinnor inte alltid haft möjligheten att diktera villkoren för vår egen sexualitet och våra kroppar. I vissa avsnitt har vi med oss gäster med olika erfarenheter eller sakkunskap för att bredda perspektiven.

Vi har fått många positiva kommentarer från både kvinnor och män som tycker att podden är viktig, rolig, ”bland det bästa Ålands Radio någonsin producerat” osv. Så ni som inte lyssnat på Trosbekännelser, den finns där poddar finns!