DELA

Tråkigt besked för ÅHS ryggpatienter

Läste i Nya Åland att ortopeden och ryggspecialisten Andreas Westberg från Capio St. Görans sjukhus i Stockholm, från nyåret inte längre är tillgänglig för oss åländska ryggpatienter. Det var ett mycket tråkigt besked.

För egen del är jag tacksam för att jag efter många om och men och lång väntan, slutligen opererades av Andreas för några veckor sedan på St. Görans sjukhus i Stockholm. Andreas Westberg är en mycket skicklig ortoped och kunnig läkare, dessutom trevlig och omtänksam som person. Han inger förtroende och trygghet.

Min erfarenhet av sex dygn på Capio St. Görans sjukhus är också mycket positiv. Bemötandet var överlag väldigt trevligt och personligt. Vården likaså, från operationsförberedelser till uppvak och omsorg på ortopedavdelning 34, allt lika bra och professionellt.

Ett exempel – dagen efter operationen tittade narkossköterskan Björn in bara för att säga hej och kolla hur jag mådde. Det hade han absolut inte behövt, han hade ju gjort sitt jobb redan, men han visade att han brydde sig. Det kände jättebra.

Jag förstår att det för ÅHS del handlar om pengar och sparkrav. Men ur patientsynpunkt är det illa när någonting som fungerar bra läggs ner. Att man nu avslutar samarbetet med ortopeden Andreas Westberg och Capio St. Görans är att beklaga.

Maj-Len Lindholm