DELA

Titta gärna på oss

Mariehamns stad skall under höstens gång direktsända sina stadsfullmäktigemöten via TV-kanaler och på nätet, detta kommer att ske ”live” det vill säga i direktsändning.

Ingen är gladare än vi socialdemokrater, eftersom det är vår motion som lett till detta. Visserligen begärde vi radioutsändningar och inte tv-dito, men eftersom syftet var att stärka närdemokratin och ge medborgarna i Mariehamn enklare tillgång till mötena så är vi mycket nöjda med utfallet av motionen.

Såhär skrev vi i motionen:
”Det borde ligga i stadens intresse att medborgarna vet vad politikerna säger på fullmäktigemötena.
[ … ]
För direktdemokratin tror vi att det skulle vara en hjälpande hand för att kunna följa med sina kandidater och vi anser att det är viktigt att medborgarna får informationen direkt och inte via media. Detta för att förhindra att missförstånd uppkommer.”

Jag tror också att anföranden blir kortare och mer sammanhängande om ledamöterna vet att de ses av fler än de som är närvarande.
Detta skulle jag ha sagt på tisdag nästa vecka när den första utsändningen är, men tyvärr är jag förhindrad att delta på grund av att mitt uppdrag som ordförande för den parlamentariska östersjökonferensen gör att jag är bortrest den dagen.
En annan fördel är att detta ger ledamöter som är borta eller sjuka en chans att följa med vad som händer. Själv kommer jag att vara klistrad vid skärmen under resan hem.
Men jag uppmanar er Mariehamnare att försöka se på mötet, se vad era folkvalda säger och hur de styr staden.

Och om ni har den läggningen, skvallra gärna om vem som har snyggaste frisyren och/eller klädsel, det bjuder vi på. Men glöm inte bort att det är era skattepengar och ert förtroende vi förvaltar. Så ta chansen denna höst och se hur vi sköter era affärer.
Om det här försöket faller väl ut så blir det en fortsättning efter höstsessionen, och det vinner vi alla på.
Mvh
Igge Holmberg
Gruppledare för Socialdemokratiska fullmäktigegruppen.