DELA

Tips/önskemål till affärerna i city

Är nyss hemkommen efter två fantastiska dygn på Åland i samband med Skördefesten. Det är bara en sak som jag och många andra med mig är missnöjda med och det är därför jag nu fattat pennan.

Vi var många som strövade omkring i centrum av Mariehamn (främst Torggatan) och fönstershoppade på lördag morgon och for vidare med våra pengar. Det här eftersom butikerna öppnar först klockan 10 och det är omkring den tiden som buss efter buss börjar köra ut ur Mariehamn mot olika gårdar och andra deltagare i Skördefesten.

Jag hörde många olika finlandssvenska dialekter, rikssvenska och finska bland dem som liksom jag förgäves var ute för att shoppa innan vi for ut på den åländska landsbygden.

Också bland mina medresenärer i den buss jag var med hördes förvånade och besvikna kommentarer över att inte affärerna i centrum vill ha de kunder som Skördefesten hämtar till Mariehamn och öppnar sina dörrar tidigare den här ena lördagen i året!

Så mitt tips/råd och önskemål till er inför nästa Skördefest är att öppna tidigare, helst redan kl. 8 lördagen den 23 september 2017.

Gör ett jippo av det hela: sätt upp några banderoller om det och lämna information i hotellen – ni kommer garanterat inte att ångra det.

Vi är många som gärna skulle lämna en del av våra pengar i era affärer. Åtminstone de medresenärer som jag hade var köpglada och morgonpigga Sibbobor.

Till sist vill jag tacka alla fina gårdar som jag hade nöjet och glädjen att besöka och önska er en riktigt trevlig fortsättning på hösten – vi ses nästa år igen!

Margareta Selén

Sibbo