DELA

Teaterbesök med tråkig incident

Vi i Eckerö Marthaförening var och tittade på teaterföreställningen Miramar-i afton dans den 13.3 klockan 14. Vi hade platser på rad 11. Vi var alla glada över att se den roliga föreställningen, men många av oss tyckte det var väldigt mörkt i teatersalen när vi gick in för att söka upp våra platser. Hela salen såg mörk ut, och vi gick till trapporna på höger parkett. Det var flera av oss som höll på att snava, då det första trappsteget inte hade den lampa lysande som övriga trappsteg hade. Tyvärr var olyckan framme och en av våra medlemmar föll i trappan och skadades med allvarligt benbrott som följd.

Det var mycket olyckligt för oss alla, och hon som skadades fick inte se föreställningen. Nu undrar vi varför i hela friden man väljer att ha det så mörkt i salen när pupliken skall komma in. Det finns väl inget egenvärde i att ha det så mörkt? Trapporna är redan i sig rätt obekväma för oss äldre, och när det är mörkt blir det ännu värre. Och borde inte ansvariga för huset varje gång kontrollera att alla säkerhetslampor lyser? Ett tips, sätt belysning på radernas nummer också.

Vi vill gärna fortsätta att se bra teaterföreställningar på Alandica, men snälla gör det tryggare för oss som är äldre. Det kostar så lite att tända några lampor en liten stund.

KERSTIN WIKGREN
ORDFÖRANDE

ALANDICA SVARAR

Vi beklagar det inträffade och att man upplever att stora salen på Alandica är mörk. Vid in- och utsläpp i salen samt vid pauser är alltid en allmän belysning påkopplad i salen varefter man släcker ner hela salongen då evenemanget börjar. Vid varje trappsteg finns också nödbelysning som lyser upp varje trappsteg men vi ska absolut se över vår belysning så inte fler olyckor händer.

Med vänlig hälsning,

MARIA JOHANS (FD MÄNTYLÄ)
PLATSCHEF

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp