DELA

Taxi – en näring i kris

Nuvarande landskapsregering har sett till att första hjälpen är på väg men det kommer att behövas mera och inte bara stöd utan också en framtidsplan med riktlinjer och ny lagstiftning!

Taxinäringen har under ett flertal år påpekat brister och felaktigheter som förekommer inom näringen till våra myndigheter och tjänstemän utan att få någon större respons. Nu har vi ytterligare fått in den ekonomiska aspekten genom Covid-19 eller som det även kallas coronaviruset, som gör att kunderna sviker på grund av restriktioner och fara för hälsa för såväl kunder som för näringsidkare.

Medelåldern för de runt 80 personer som har trafiktillstånd för personbil på Åland idag är över 60 år. Och med den nuvarande ekonomiska situationen som vi befinner oss i så kommer de flesta av de inom näringen som har möjlighet, att välja att gå i pension.

Att förutspå framtiden är inte lätt men man behöver inte vara särskilt insatt i verksamheten för att förstå att när 65-75 procent av omsättningen är borta så finns det inte någon lönsamhet kvar i verksamheten. Med pensionen inom räckhåll så kommer de flesta som har den möjligheten att välja det.

Att sen i det ekonomiska läget som vi befinner oss idag, tro att det kommer nya entreprenörer som tar över är långsökt. För att så skall ske bör det finnas en framtidstro och ett regelverk som näringsidkarna kan lita på. Om inget görs så kommer över hälften av taxibilarna på Åland att vara borta inom en snar framtid.

Men som man brukar säga, man saknar inte kon förrän båset står tomt.

DAN NYLUND

ORDFÖRANDE I MARIEHAMNS TAXI AB, VICE ORDFÖRANDE I MARIEHAMNS ÅKERIFÖRENING