DELA

Tänk efter innan du skaffar en hund!

Jag skulle vilja ta upp ett ämne som är känsligt, men behövligt att prata om.
Det är att varför man skaffar hund när man arbetar heltid och hunden/hundarna är ensamma hemma medan ägaren/ägarna arbetar.
Det ställs stora krav på dessa hundar.

Hundarna ska sova hela nätterna för ägarna måste ju sova för att orka arbeta och sen när ägarna är på arbetet hela dagen förväntas hundarna att sova. Åtminstone ska den vara lugn och inte ställa till med någonting.
Att ägaren hinner ta en 10 minuters promenad på morgonen innan arbetet och 20 minuters promenad på kvällen får hundarna vara tacksamma över. Regnar det blir det ännu kortare promenader.
Detta är helt förkastligt, men tyvärr verklighet för många hundar.

Många ägare försvarar sig med att de inte har tid, och jag anser att har man valt att ha hund är man som ägare skyldig att ge hunden tid. Dvs tre promenader varje dag och en av promenaderna är minst 30 minuter. Hjärnaktivitet och vardagsträning varje dag.
Har man inte tid med det, ska man överväga om inte en nalle på soffan passar bättre.

Det finns såna som har kattor ensamma, instängda i flera dygn i lägenheter.
Är inte heller acceptabelt. En katt är ett rovdjur som är självständigt och vill jaga sitt byte. Att välja att ha en innekatt innebär också ett stort ansvar.
Man måste ha många leksaker och klösträ där katten kan sitta högt i. Leka med katten flera gånger varje dag och se till att kattens vattenskål och toalett är ren.
Många säger att detta är självklarheter, men det är ju inte det. Tyvärr.
Hade jag varit hund och ägarna förväntas att jag skulle varit snäll de åtta timmar jag varit ensam hade de blivit besvikna. Jag hade tuggat sönder hela inredningen och lite till.
Före detta hund och kattägare