DELA

Tack för bion

Tack Patrik och Tina för att ni har gett oss en biograf.
Det gladde mig att se kassakön som började ute på trappan när jag kom för att se filmen Iris.
Har följt med i tidningarna den kritik som stadsarkitekt Sirkka Wegelius och överantikvarie Elisabeth Palamarz gett Patrik och Tina om renoveringen/restaureringen av Bio Savoy.

Jag är 158 cm lång och har aldrig tyckt att Bio Savoys stolar varit obekväma. Däremot har jag full förståelse för att en person med en längd på över 170 cm hade svårt att vika ihop sig i dessa. Stolarna i dag är bekväma och med gott om rum för långbenta personer. Ingen skymd sikt. Vilket för mig kunde vara problem tidigare. Stolarna får klart godkänt.
Även takfärgen har diskuterats. Patriks förklaring i fredagens Nya Åland att det skulle liknas vid en näckrosdamm fick mig att se på det med nya ögon. Det är vackert.
Jag gratulerar oss ålänningar till att vi fått tillbaka vår biograf och hoppas vi blir flitiga biobesökare. Att se film på biograf är en helt annan upplevelse än hemma i soffan.

Låt Patrik behålla bidragen. Mariehamns stad ger 7,15 per innevånare och landskapet 3,85 per innevånare. I mitt tycke en billig penning för det utbud av kultur som det kommer att ge.
Tänk om det funnits en Patrik Landell när Societetshuset skulle rivas?
Gun Holmström (Lib)