DELA

Tack för alla nallar!

Det är inte lätt att med en pappas vanliga idéer i huvudet, som alldeles för ofta inbegriper exempelvis snus och nya sommardäck, konkurrera med en normalt fungerande stads utbud av nöjen för familjens yngsta. Mariebad står till exempel extraordinärt högt i kurs för en femåring som just lärt sig simma. Inga pappapåhitt i världen slår det. Så det höll vi på med tills Mariebad satte lapp på luckan. Nästan varje helg. I timmar i sträck.

Så upptäckte vi nallarna. Först i ett par enstaka hus, sedan i fler och nu snart i vartannat. Vi har gått på flera nallejakter, nästan febrigt rusat mellan husen, räknat nallarna, hittat på priser åt varandra om vi hittar fler än sist, tävlat om vem som hittar flest och skrattat åt ägarnas påhitt – som nallen med gasmask. Mellan nallarna övar vi på att se oss för innan vi går över gatan, och så har vi matsäck med så att vi kan ta en liten rast på något fint ställe där man kan leka.

Att ställa ut en nalle i fönstret är en altruistisk handling. Ingen tackar. Så nu gör vi det:

Tack alla husägare som ställt en nalle i fönstret! Om du ser en medelålders farbror och en femårig flicka, och kanske ännu fler familjemedlemmar, stå och peka på ditt hus så är det bara vi.

Maja Granlund
Fredrik Granlund